Search
  • Warda

Helsingin sarjakuvafestivaalit 7-8.0 Suvilahti

Helsingin sarjakuvafestivaaliella ohjelmapoimintoja ja näyttelysuosituksia!

www.sarjakuvafestivaalit.fi

LAUANTAI 7.9.

Päälava


14:00–15:00 ISO NUMERON SARJAKUVAERIKOISNUMERO

Katulehti Iso Numero julkaisi elokuussa 2019 sarjakuvaerikoisnumeron, joka käsittelee asunnottomuutta ja osattomuutta. Osattomuutta kokeneiden henkilöiden kertomusten pohjalta sarjakuvia piirsivät Aino Sutinen, Emmi Nieminen, Aiju Salminen, Tuomas Tiainen ja Hannele Richert.

15:00–16:00 EI MITÄÄN STEREOTYYPPEJÄ!

Paneelikeskustelu kulttuurisen moninaisuuden esittämisestä sarjakuvassa. Keskustelemassa Sunna Kitti, HP Lehkonen ja Pentti Otsamo. Moderaattorina Ralf Kauranen.


SUNNUNTAI 8.9.

12:00–12:30 SARJAKUVIEN ELOKUVA-ADAPTOINNIT

Koko maailma katselee sarjakuviin perustuvia elokuvia, mutta me olemme myös lukeneet ne sarjakuvat, joihin elokuvat perustuvat. Keskustelemassa Spider-Gwenin piirtäjä ja kunniavieras Rosi Kämpe, sarjakuvataiteilija Warda Ahmed ja kustannustoimittaja Vesa Kataisto. Moderaattorina Rami Rautkorpi.

SUNNUNTAI 8.9.

Esitystaiteen keskus (rakennus 6, sali 1)

11:30–13:00 HUIVIPIIRRUSTUS-TYÖPAJA

Pajan aikana tutustutaan muutamiin huivityyleihin, joita muslimit käyttävät ja perehdytään hieman, mitä huivityylit kertovat tai ovat kertomatta kantajastaan. Pajan aikana näytän niin styroksipäähän kuin itselleni pukien, kuinka huivi puetaan. Halutessasi voit kokeilla itse huivin pukemista. Lopuksi luonnostellaan ”huivipäitä” paperille. Tule tutustumaan huivikulttuuriin pintaa syvemmältä ja viihtymään! Ohjaajana Maryam Abuzaid-Ryu.


32 views0 comments

Recent Posts

See All